Larissa, GR
18°
Mostly Cloudy
3h4h5h6h7h
18°C
17°C
16°C
15°C
15°C
Search
Close this search box.

Εκδήλωση μνήμης στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κιλελέρ για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, το απόγευμα, η εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που συνδιοργάνωσαν η Ιστορική-Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» και η Δημοτική Κοινότητα Ομορφοχωρίου Δήμου Κιλελέρ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κιλελέρ, στη Νίκαια Λάρισας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας καθήλωσε το κοινό παρουσιάζοντας το Μονόπρακτο του Ιωάννη Χ. Κοσμίδη «Ατότες εκείν τα ημέρας».

Τη θεατρική παράσταση συνόδευσε με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της ποντιακής λύρας ο Κωνσταντίνος Κουλούμογλου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κιλελέρ, Κωνσταντίνος Κατσικάρης, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κιλελέρ Βάνα Χλιάπα-Γκουνιαρούδη, η Πρόεδρος, Κατερίνα Ευάγγελου, και η Αντιπρόεδρος, Θώμη Καρέλα, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβέρωφ «Ο Θετταλός», η εκπρόσωπος της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Λάρισας «Οι Ακρίτες», Άννα Κωνσταντινίδου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας «Οι Σελλοί του Ολύμπου», Θωμάς Αστερίου.

 

Μοιράσου το άρθρο