Γράφει ο Απόστολος Παπαδόπουλος
“…Στον νέο περιφερειακό δρόμο προς Αγιόκαμπο η κίνηση ήταν μεγάλη αλλά υποφερτή, όταν φτάσαμε στο λιμάνι η αναμονή μέχρι το τσεκ των εισιτηρίων – παρότι είχε κόσμο – δεν ήταν μεγάλη, άλλωστε με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες αρκεί πλέον ένα σκανάρισμα για να δουν ότι όλα είναι οκ.
Εκεί μέσα (στην ταυτότητα) υπάρχει ο ποινικός φάκελός σου, ο υγειονομικός φάκελός σου και το διαβατήριό σου, περασμένα όλα σε ψηφιακή μορφή.
Πάνω στο υδροπλάνο για τα Κερασόνησα θα διηγούμασταν στους μικρότερους την κατάσταση που υπήρχε πριν μερικά χρόνια με εκείνο τον ιό που είχε έρθει απ’ την Κίνα και μας ταλαιπωρούσε στις εξόδους μας, στα ταξίδια μας και στις κοινωνικές μας σχέσεις.
Το εισιτήριο είναι αρκετά οικονομικό, μόλις 12 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί νέος στόλος υδροπλάνων για τα δρομολόγια των νησιών και έχουν ρίξει αρκετά το κόστος.
Ήρθε η ώρα να ανέβουμε επιτέλους στο υδροπλάνο και να δούμε από κοντά τα νησιά που πριν μερικά χρόνια αν λέγαμε σε κάποιους για την ύπαρξή τους θα μας περνούσε για τρελούς.
Μεγάλο επίτευγμα του κράτους, της περιφέρειας Θεσσαλίας και γενικά όσων έχουν εμπλοκή στο να αποκτήσει ο νομός Λάρισας τεχνητά νησάκια. Το όνομά τους το πήρανε από τα κεράσια που παράγει η περιοχή και είναι ονομαστά σε όλη την Ελλάδα.
Έχουμε κλείσει να μείνουμε για πέντε ημέρες σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο που έχει όλες τις ανέσεις, σε ένα από τα πολλά που έχουν τα Κερασόνησα.
Φύγαμε λοιπόν για ένα μαγευτικό πενθήμερο…”
Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι μέρος μιας διήγησης από το μέλλον. Το μέλλον που πρέπει να φτιάξουμε όπως θέλουμε. Με οδηγό το μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού που ετοιμάζεται στην Αττική, μπορούμε να κάνουμε αρχιτεκτονικά – και όχι μόνο – θαύματα.
Στο Ντουμπάι το έκαναν και τώρα “θερίζουν” τους καρπούς των έργων τους. Αν εκείνοι χτίσανε… παλάτια στην έρημο φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που έχουμε υποδομές και προσωπικό για μεγάλα έργα, όπως αποδείξαμε και το 2004 με τους Αγώνες.
Μέσα από τέτοια πρότζεκτ μπορεί να αναγεννηθεί ή καλύτερα να γεννηθεί ο τουρισμός στην Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Ένα τέτοιο έργο μπορεί να φιλοξενήσει από θαλάσσια σπορ μέχρι μαρίνες για μεγάλες θαλαμηγούς και Casino!
Με ειδυλλιακές παραλίες και πολυτελή resorts τα οποία θα γίνουν viral στα insta stories κάθε influencer και κάθε Έλληνα και ξένου τουρίστα που θα θέλει να δείξει ότι ξέρει να περνάει καλά.
Σκοπός μας λοιπόν είναι να αξιοποιήσουμε κάθε φυσικό τοπίο, κάθε νησί και κάθε περιοχή εμβληματικού και ιστορικού χαρακτήρα που έχουμε. Αλλά και να φτιάξουμε από το μηδέν όσα μας λείπουν για να είμαστε όλοι κερδισμένοι.
Μπορεί η κλιματική αλλαγή να είναι εδώ και το μέλλον να μοιάζει αβέβαιο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να χτίζουμε συνεχώς το καλύτερο για το μέλλον. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα κάθε κυβέρνησης και κάθε αρχής της τοπικής αυτοδιοίκησης από εδώ και στο εξής.
Με αυτό τον τρόπο η απάντηση στην ερώτηση για το αν η Λάρισα μπορεί να προσελκύσει τουρίστες θα είναι καταφατική!