Larissa, GR
10°
Partly Cloudy
8h9h10h11h12h
10°C
12°C
13°C
15°C
17°C
Search
Close this search box.

Από τον Κίσσαβο στο κύμα: Σήμερα η συναυλία των Θραξ Πανκc στη Σωτηρίτσα

Μια μοναδική συναυλία με τους Θραξ Πανκc, μια καλοκαιρινή βραδιά, γεμάτη χιπ χοπ και φουλ πανκοπανηγυροψυχεδέλεια απόψε, στις 9:30 το βράδυ, στη Σωτηρίτσα του Δήμου Αγιάς.

Οι Πανκς Θραξ είναι ένα μουσικό σχήμα με καταγωγή από τη Θράκη, και συγκεκριμένα από τον Έβρο. Οι καταβολές τους πηγαίνουν πίσω στο 2006, όταν άρχισε να σχηματίζεται ένα συγκρότημα με ύφος αμιγώς παραδοσιακό. Με το πέρασμα των χρόνων, τα μέλη του άρχισαν να πειραματίζονται και να ενσωματώνουν στη μουσική τους σύγχρονη αισθητική και ύφος από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αντίστοιχα με τα ακούσματά τους.

Εμφανίζονταν σε τοπικές εκδηλώσεις, έθιμα και γάμους, και σε μικρά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με βασικά μέλη τον Βαΐτση Χαρακοπίδη στην γκάιντα και το καβάλ και τον Γιώργο Σταυρίδη στο νταούλι και τη λύρα, μέχρι και το 2010, όταν έκαναν την πρώτη συναυλιακή τους εμφάνιση σε φεστιβάλ ως Θραξ Πανκc. Το 2015, με τον ερχομό του Πάνου Γκίνη στο ηλεκτρικό μπασοκίθαρο, ο ήχος του σχήματος απέκτησε έναν ιδιαίτερα ηλεκτρικό χαρακτήρα, με live looping, ψυχεδελικά περάσματα, βαριές κιθάρες, math ξεσπάσματα και πανκ αισθητική. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στα περισσότερα μεγάλα εγχώρια φεστιβάλ, αλλά και σε συναυλίες στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο). Το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια». Το 2019 παρουσίασαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, το άλμπουμ “Thrax Punks”, σε μια πανελλαδική περιοδεία με sold-out, κατά κύριο λόγο, εμφανίσεις. Συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες και γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο.

Μοιράσου το άρθρο