Larissa, GR
31°
Partly Cloudy
19h20h21h22h23h
28°C
27°C
25°C
24°C
23°C
Search
Close this search box.

“Βλάχων διαδρομές στα μονοπάτια της καρδιάς μας…” στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Νίκαιας “Θεόκλητος Φαρμακίδης” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων θα πραγματοποιήσει στον χώρο του Κηποθέατρου στο Αλκαζάρ της Λάρισας στις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 9:00 μ.μ. την νέα του θεματική παράσταση με τίτλο: «Βλάχων διαδρομές στα μονοπάτια της καρδιάς μας…»

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση των Βλάχων μέσα από βιωματικές εμπειρίες, καταγραφές, θεατρικά δρώμενα, μουσικές, τραγούδια και ιστορικά στοιχεία. Θα ακουστούνε για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες ξεχασμένα μουσικά όργανα που συνόδευαν την διασκέδαση τους, τα πραγματικά «πρώτα λόγια» του ιστορικού τραγουδιού «Παιδιά της Σαμαρίνας» και θα αποδοθούν χορευτικά ιστορικά τραγούδια όπως αυτά έχουν καταγραφεί πριν από σαράντα και πλέον χρόνια.

Σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Φίλων Βλάχων Ασπροποτάμου και Ευρύτερης Περιοχής, ο Σύλλογος Βλάχων Μετσόβου και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ».

Την παράσταση θα συνοδεύσουν η ορχήστρα του Δημ. Παράσχου μαζί με τοπική ορχήστρα από το Μέτσοβο και τον Ασπροπόταμο, ενώ η θεατρική μας ομάδα αποτελείται από την Γεωργία Ράπτη και τον Κωνσταντίνο Χατζηστεργίου.

Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από οκτώ γεωγραφικές περιοχές όπου ζούνε και ευημερούν και σήμερα οι Βλάχοι, λαμβάνοντας υπόψιν τις μουσικές – χορευτικές επιρροές που έχουν δεχθεί στους τόπους που χρησιμοποιούσαν ως την χειμερινή τους κατοικία.

Την επιμέλεια της παράστασης έχει ο χοροδιδάσκαλος Δημήτριος Χατζής ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο