Πώς παρασκευάζεται το «Κρασί των Χριστουγέννων»; Πώς μέσα από τη γευστική εξέταση ενός κρασιού εκτιμούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του; Πώς το περιγράφουμε και πού το κατατάσσουμε; Μάθετε όλες τις απαντήσεις στη Βραδιά Οινογνωσίας, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.
Σας υποδεχόμαστε με ένα ποτήρι ζεστό αρωματικό κρασί Glühwein, το απόλυτα γιορτινό ποτό των Χριστουγέννων και αναλύουμε τα μυστικά της παρασκευής του.
Στη συνέχεια, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο δίωρο workshop για τους λάτρεις του κρασιού, η εξειδικευμένη ομάδα του εργαστήριου αναλύσεων οίνων «Χημεία Γλεύκους» μας μυεί στον τρόπο με τον οποίο εκτιμούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός κρασιού μέσα από τις αισθήσεις μας (οπτική, οσφρητική και γευστική εντύπωση):
· Χρώμα και εμφάνιση των οίνων.
· Άρωμα των οίνων.
· Γεύσεις και αρώματα στόματος των οίνων.
· Παράγοντες που επιδρούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων.
· Περιγραφική ανάλυση λευκών και ερυθρών ξηρών οίνων – οπτική εντύπωση έως και επίγευση – των πιο αντιπροσωπευτικών ελληνικών ποικιλιών.
· Κρασιά παλαίωσης και κρασιά με συγκεκριμένα ελαττώματα.
Πληροφορίες συμμετοχής: § Μάθετε περισσότερα: https://joistpark.eu/ekdiloseis/vradia-oinognosias/
§ Κόστος 20€ § Τοποθεσία Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Πάρκου Καινοτομίας JOIST, Βαλτετσίου & Τριπόλεως, 41336, Λάρισα