Larissa, GR
12°
Fair
3h4h5h6h7h
11°C
10°C
8°C
8°C
8°C
Search
Close this search box.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση εικαστικών για τον Αγήνορα Αστεριάδη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Έκθεση εικαστικών αφιερωμένη στον σπουδαίο Λαρισαίο ζωγράφο, Αγήνορα Αστεριάδη, πραγματοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, ενώ τα εγκαίνια έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Για τον Αγήνορα Αστεριάδη, τη ζωή και τα έργα του μίλησε ο γιατρός – ιστοριοδίφης, Νικόλαος Αθ. Παπαθεοδώρου, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει η αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Ευδοκία Ποιμενίδου.

«Σήμερα υλοποιούμε ένα “τάμα”, για την πραγματοποίηση μιας έκθεσης με στόχο να τιμήσουμε τον Αγήνορα Αστεριάδη και να δώσουμε ένα ερέθισμα στα σχολεία ώστε να διαδράσουμε», ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ Ευδοκία Ποιμενίδου.

 Στην στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε κάθε δράση πολιτισμού αναφέρθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Βασίλης Σίμος.

Για μια «διεισδυτική ματιά των εκπαιδευτικών στο έργο του Αγήνορα Αστεριάδη» έκανε λόγο σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμάς Ρετσιάνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Μαρία Αποστολάκη, Στέλλα Αργυρούλη, Μιμίκα Βάσιου – Μπαχτσέ, Παγώνα Καραΐσκου – Ζηλιασκούδη, Αναστασία Κιούση – Μπίλλη, Χαρίκλεια Μακρυγιάννη, Σίλεια Μπαχτσέ, Ελένη Μπλιούμη, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, Καίτη Τσικούρα, Κατερίνα Σμιτάκη – Μιχαηλίδου, Μαριάνθη Φαφάνα και Κωνσταντίνα Χατζή.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο