Larissa, GR
13°
Partly Cloudy
23h0h1h2h3h
13°C
13°C
13°C
14°C
14°C
Search
Close this search box.

Η Βικτώρια μας φτιάχνει κέικ χωρίς ζάχαρη

Ενα από τα αγαπημένα μας κέικ το οποίο επιλέγω να το κάνω κάθε χρόνο και ως Βασιλόπιτα διπλασιάζοντας τις δοσολογίες και σε τετράγωνο ταψί.
Για γλάσο, όταν το κάνω ως Βασιλόπιτα χρησιμοποιώ βανίλια, το γνωστό σε όλους υποβρύχιο που τρώγαμε μικροί.

Υλικά:
250γρ. βούτυρο αγελάδος
250γρ. χουρμάδες
5 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. μέλι
150 γρ. γάλα
2 κ.σ. γεμάτες κακάο
150 γρ. καρύδια

Εκτέλεση:
Αρχικά μουλιάζουμε σε νερό τους χουρμάδες για 15′ λεπτά.
Στη συνέχεια, αφού χτυπήσουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες, τους βάζουμε στο κάδο του μίξερ και τους χτυπάμε μαζί με το βούτυρο για 5′ λεπτά.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, το γάλα και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπέικον και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι μας στο μίξερ, τα καρύδια, το μέλι, το ξύσμα από πορτοκάλι, το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3′ λεπτά.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φορά για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200οC για 40′ λεπτά στις αντιστάσεις.

Και καλή μας όρεξη!

Ακολουθήστε την σελίδα με τις συνταγές της Βικτώριας στο Facebook

 

Μοιράσου το άρθρο