Το Σπετζοφάι ή Σπετσοφάι (πιο εξελληνισμένο) είναι ένα παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα
Η λέξη σπετζοφάι προέρχεται από τη συνένωση της ιταλικής λέξης spezz(atino) για το κοκκινιστό με τη λέξη φαΐ. Συχνά, η λέξη παρετυμολογείται εξαιτίας της ηχητικής ομοιότητας με το νησί Σπέτσες. (Πηγή: Βικιπαίδεια)
Σας παρουσιάζω μία εύκολη, πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή
Ιδανικός μεζές για παρέα αλλά και για ένα υπέροχο γεύμα συνοδευόμενο με μακαρόνια.
Υλικά: 2 χωριάτικα λουκάνικα, 1 κρεμμύδι , 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, μισό ποτήρι κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. πελτέ, 1 κούπα σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, 1 κ.γ. μπούκοβο, 1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε 2΄λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το λουκάνικο, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Λίγο πριν εξατμιστεί όλο το κρασί προσθέτουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20΄με 30΄λεπτά.
Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βικτώριας στο YouTube: