Larissa, GR
14°
Mostly Cloudy
21h22h23h0h1h
16°C
16°C
18°C
18°C
17°C
Search
Close this search box.

Η Βικτώρια φτιάχνει κριτσίνια με παρμεζάνα και μπέικον

Υλικά για τη ζύμη:
210ml χλιαρό γάλα 1 κ.σ.καστανή ζάχαρη
1 φακ. μαγιά 1/2 κ.γ. αλάτι
80 γρ. ηλιέλαιο 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ. παρμεζάνα
2 κ.σ. μουστάρδα
3 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με γάντζο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα περίπου
Όταν είναι έτοιμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης που έχουμε ανοίξει παρμεζάνα και μπέικον (εάν δεν μας αρέσει το μπέικον τότε μόνο παρμεζάνα ) και το διπλώνουμε το φύλλο μας στα δύο και το πιέζουμε με τον πλάστη για να σταθεροποιηθούν τα υλικά
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στενές λωρίδες και τις στρίβουμε 2 με 3 φορές
Τις απλώνουμε σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και αφού αραιώσουμε τη μουστάρδα με λίγο νεράκι, αλείφουμε τα κριτσίνια μας από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Tips:

Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα κριτσίνια μας

Ακολουθήστε τις συνταγές της Βικτώριας ΕΔΩ

 

Μοιράσου το άρθρο