Larissa, GR
20°
Mostly Cloudy
15h16h17h18h19h
20°C
20°C
19°C
18°C
17°C
Search
Close this search box.

Η Λάρισα γλεντάει στα μπουζούκια! – Αυτά είναι όλα τα μουσικά σχήματα του φετινού χειμώνα

Έχουν γίνει viral το τελευταίο διάστημα στα σόσιαλ μίντια βιντεάκια με σπασίματα πιάτων στα μπουζούκια, με κομπρεσέρ που διαλύουν την πίστα και πολλές άλλες υπερβολές που άλλοι τις αποστρέφονται και άλλοι τις ζηλεύουν.

Προσπάθεια αναβίωσης παλιών καλών εποχών ή απλά μια φτηνή αντιγραφή ταινιών κουλτούρας και επίδειξη πλούτου;

Όσον αφορά τα μπουζούκια της Λάρισας πάντως, μπορεί να μην γνωρίζουν κι αυτά τις (εφταήμερες) δόξες του παρελθόντος και να μην είναι τόσα πολλά, όμως δεν παύει το καθένα να αποτελεί μια πρόταση λαϊκής διασκέδασης.

Παρακάτω θα δούμε όλα τα μουσικά σχήματα στις πίστες του φετινού χειμώνα (2024 – 2025) που ήδη ξεκίνησε!

 

Ξεκινάμε με το Caramela Live ( Φαρσάλων 190) που έκανε γενναία ανανέωση σχήματος καθώς από το περσινό σχήμα έμειναν μόνο ο Νίκος Σκούφας και η Ίριδα Κουφογάζου, ενώ μετά από αρκετά χρόνια παρελθόν αποτελεί ο Μιχάλης Παπαματθαίου.

Στο γνωστό κέντρο διασκέδασης της Οδού Φαρσάλων νέες προσθήκες είναι τα αδέρφια Καψάλη, Μάκης και Βαγγέλης, η ταλαντούχα – με μεταγραφή απ’τον Μύλο – Ιωάννα Θεοχαρίδου, ενώ μεγάλη προσθήκη θεωρείται η Έλενα Τζαβάρα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει τραγουδήσει σε πολλά και γνωστά μπουζούκια της Ελλάδας.

Ανοιχτά κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

 

 

Συνεχίζουμε με το Vareladiko Live Clubbing (Βύρωνος 19), όπου εκτός από την σταθερά του Κοσμά Βαρελά (εκ των ιδιοκτητών), έχουμε την μεταγραφή – από το Caramela – της Κατερίνας Βάσσου, την γνωστή από πέρυσι – και με εμπειρίες από διάφορα μπουζούκια της χώρας – Φανή Τσελεπή, με το σχήμα να ολοκληρώνεται από τους Σπύρο Μαγαλιό και Χάρη Αναγνώστου.

Ανοίγει Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Τις Κυριακές από το νωρίς το απόγευμα ως αργά τα μεσάνυχτα θα μας περιμένει ο Θοδωρής Βαρελάς, παρέα με – την παλιά καραβάνα της νύχτας – τον Γιάννη Μικερτζή και την εξαιρετική λαϊκή φωνή της Λίτσας Σοροβόλα.

 

Ανανέωση ριζική έκανε και ο Μύλος Your Music Experience (Γεωργιάδου 53) που μετά την αλλαγή που έκανε πέρυσι προς το λαϊκό πρόγραμμα – συνεχίζει για δεύτερη σεζόν με την ίδια συνταγή. Εκεί αμετακίνητος από την περσινή σεζόν έμεινε μόνο ο Νίκος Γενάρης, ενώ μεγάλη προσθήκη είναι η Μαρία Ιακώβου (με το άλλοτε hit “Μαύρα Μεσάνυχτα”) όπως επίσης και του Ξανθιώτη – μπαρουτοκαπνισμένου από πίστες – Γιάννη Γεκτίδη. Το σχήμα επίσης συμπληρώνουν η γνωστή στις πίστες Αρχοντία και η πανέμορφη Θεσσαλονικιά Λία Νικητοπούλου, με πέρασμα από μουσικό ριάλιτι.

Ανοιχτά κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

 

Πάμε στην Γιάννουλη και στο 9/όγδοα (3ο Χλμ Λάρισας – Αμπελώνα), εκεί όπου έχουμε την… μεταγραφή αεροδρομίου του Μιχάλη Παπαματθαίου, που μετά από αρκετούς χειμώνες στο Caramela άλλαξε πλέον πίστα. Επίσης στο σχήμα βλέπουμε τον Γιώργο Γκασδράνη που έχει γράψει χιλιόμετρα στα πανηγύρια της επαρχίας, την σταθερή και φέτος Μαριέττα Βίτσιου και τις τρεις νέες γυναικείες προσθήκες των Άννα Μαρία Παϊτά, Κατερίνας Ιωάννου και της Πατριάς Αρσινόης Νίνας.

Επίσης το 9/όγδοα είναι το μοναδικό κέντρο διασκέδασης στην πόλη, που ανοίγει εκτός από Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή – Δευτέρα βράδυ.

 

Τέλος από τις βραδινές πίστες της πόλης – με το θρυλικό Φάληρο (Βόλου 172), που έκανε επανεκκίνηση πέρυσι την άνοιξη στο ίδιο μαγαζί που δοξάστηκε για δεκαετίες από Λαρισαίους, επισκέπτες, επώνυμους και απλούς ανθρώπους.

Εκεί ξεχωρίζουν η Βολιώτισσα Ναταλία Ρωμανού με θητεία χρόνων στις πίστες όπως και η φρέσκια παρουσία της Αθηναίας Ιωάννας Αλειφέρη. Στην πίστα επίσης τους πλαισιώνουν οι Μάκης Μαρέτσος, Λάμπρος Τζούμας, Μαρία Ρωχάμη, Έλλη Δακίδη, Μαρίνα Νικολάου.

Ανοιχτά κάθε Πέμπτη – Παρασκεύη – Σάββατο βράδυ.

 

Bonus αναφορά και στο μοναδικό μεσημεριανό κέντρο διασκέδασης της πόλης, ονόματι Αναδρομές Live (Βόλου 175), που χρόνια τώρα κάνει την διαφορά με μια απλή, αγνή και λαϊκή συνταγή. Εκεί ξεχωρίζει η γνωστή στις πίστες της πόλης, Βίκυ Νάσιου, όπως και ο έμπειρος Σάκης Ράμης, με το σχήμα να συμπληρώνεται από τους Άρη Φαλιάγκα, Άννα Στεργίου, Βασίλη Κουτσώνα, Ρούλα Τέγου.

Ανοιχτά Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή με δύο προγράμματα 14.00 – 18.30 και 18.30 – 1.30

 

Απόστολος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο