Larissa, GR
12°
Fair
2h3h4h5h6h
11°C
10°C
9°C
8°C
8°C
Search
Close this search box.

Η Μαριάννα Ζάχου με την “Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης” στο Ηρώδειο

Η Μαριάννα Ζάχου, η Λαρισαία ερμηνεύτρια με την κρυστάλλινη φωνή συνεχίζει να διαγράφει μια πορεία επιτυχίας στην Αθήνα. Άριστες εντυπώσεις άφησε η συμμετοχή της στο μεγάλο “Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, με τη “Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης” και την Ελένη Βιτάλη, τον Δημήτρη Μπάση, τον Χρήστο Θηβαίο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, την Παυλίνας Βουλγαράκη, τον Γιώργη & το Νίκο Στρατάκη.

Η Μαριάννα Ζάχου ανοίγοντας τη συναυλία, ερμήνευσε το τραγούδι «Μοιρολόι της βροχής» σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη, ένα τραγούδι που μοναδικά είχε προσεγγίσει ο ίδιος ο συνθέτης, όπως και το «Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, καταχειροκροτούμενη σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο.

Ξεκίνησε τη μουσική της πορεία από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και την παιδική Χορωδία του Δημήτρη Καρβούνη, ο οποίος την μύησε στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ως στενός συνεργάτης του. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στη Θεσσαλονίκη με την Ελένη Μιχαλοπούλου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη τζαζ αρμονία και στο μοντέρνο τραγούδι με τη Μάιρα Μιλολιδάκη, στην Αθήνα, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Πριν την έναρξη της συναυλίας “Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη” στα παρασκήνια του Ηρωδείου η Μαριάννα Ζάχου με τον μουσικό παραγωγό Τάκη Μουζάκη της διοργανώτριας εταιρείας Deep Music/Spicy, τον παρουσιαστή της συναυλίας-γνωστό δημοσιογράφο και στενό φίλο του Μίκη Θεοδωράκη Γιώργο Λιάνη και τον Δημήτρη Μπάση
Παράλληλα είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ και μέλος του ΔΣΛ, κάτοχος ΠΜΣ στην «Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων» και πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single «ΚΡΥΟ ΦΙΛΙ» από την Deep Music, ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο των καλοκαιρινών εμφανίσεών της σε Ελλάδα, Ευρώπη και Τουρκία, όπου παράλληλα ηχογράφησε και τραγούδησε με τον σπουδαίο μουσικό Erkan Ogur.

Η Μαριάννα Ζάχου θα εμφανίζεται τις Παρασκευές του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου στο «Φρούριο» , στον Λόφο Φρουρίου Λάρισας.

 

Μοιράσου το άρθρο