Larissa, GR
19°
Mostly Cloudy
16h17h18h19h20h
20°C
20°C
19°C
17°C
15°C
Search
Close this search box.

Η παράσταση “Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι καλά” έρχεται στην Λάρισα

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ AnimACEd, που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (τμήμα animation) και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λάρισας, το θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, «Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι καλά» σε σκηνοθεσία Ηλία Β. Παπαγιάννη, έρχεται στη Λάρισα.

Ερμηνεύει η ηθοποιός Αναστασία Μιχαλούδη.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ώρα 20.30 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, στο Μύλο του Παπά.

Υπόθεση του έργου: Nύχτα βροχερή στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μια γυναίκα στέκεται μπροστά στον εύζωνα γιό της που κάνει σκοπιά. Η γυναίκα του μιλάει. Είναι η μόνη της ευκαιρία. Πάντοτε όποτε προσπαθούσε να του μιλήσει, αυτός έφευγε. Άρπαζε το μπουφάν της Χάρλεϊ και έφευγε. Απόψε όμως, σκοπός ακίνητος και αμίλητος στο μνημείο δεν μπορεί να φύγει. Είναι εγκλωβισμένος στο καθήκον του. Θέλει δεν θέλει, ακούει τη μάνα του τώρα. Κι αυτή θα του μιλήσει. Θα του τα πει όλα. Σαν μάνα αλλά και σαν κοπέλα. Για την γκρίζα, θαμπή ζωή της, πώς ξεκινώντας από τα καπνοχώραφα της Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του `60 και φτάνοντας στην Αθήνα του σήμερα, της ξέφυγε στη διαδρομή. Για την πολύχρωμη, κι όμως πάλι θαμπή


ζωή των νέων παιδιών εδώ, τώρα, πώς παρόμοια βλέπει να ξεγλιστράει μέσα και από τα δικά τους χέρια. Για τη ζωή που ξεκινάει σαν ένα υπέρλαμπρο θαύμα και σύντομα καταλήγει σε κλαυσίγελο. Είναι κωμική, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες μάνες. Ματαιωμένη, όπως πολλές Ελληνίδες γυναίκες. Τραγική. Όπως όλοι μας. Αυτό το βράδυ θα προσπαθήσει να γεφυρώσει όλα όσα τους χωρίζουν μέχρι να καταλήξει σε μια απροσδόκητη αλήθεια!”

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας : Βασίλης Κατσικονούρης

Σκηνοθεσία: Ηλίας Β. Παπαγιάννης

Ερμηνεία: Αναστασία Μιχαλούδη,

Σκηνικά – Κοστούμια : Θεοδώρα Παπαδούλη

Φωτογραφίες: Πέτρος Δημουλάς

Παραγωγή: Πασπαρτού Productions

 

Μοιράσου το άρθρο