Larissa, GR
23°
Partly Cloudy
17h18h19h20h21h
23°C
22°C
20°C
19°C
19°C
Search
Close this search box.

Μαμάκος: “Το Θεσσαλικό Θέατρο συνδέεται και πάλι με τις ρίζες του” – Παρουσία Λάκη Λαζόπουλου και Ορέστη Τάτση

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου, Ορέστη Τάτση και του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της νέας περιόδου, όπως και για την παρουσίαση του ειδικού συμβούλου προώθησης και επικοινωνίας του «Θεσσαλικού», Λάκη Λαζόπουλου, παραχωρήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον Μύλο του Παππά.

Στην πολύχρονη πορεία του θεάτρου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, επικεντρώνοντας στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον κ. Λαζόπουλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το Θεσσαλικό Θέατρο συνδέεται και πάλι με τις ρίζες του».

Στη γνήσια αγάπη του Λαρισαίου για το θέατρο, στο «Θεσσαλικό» αλλά και στα μνημεία – τοπόσημα της πόλης, όπως το Α’ και το Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας στάθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμάς Ρετσιάνης.

Στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου αναφέρθηκε αναλυτικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, Ορέστης Τάτσης, υπογραμμίζοντας πως η θεματική της φετινής χρονιάς θα είναι η γυναίκα. Ο κ. Τάτσης έκανε γνωστή την πρεμιέρα της Παιδικής Σκηνής για τις 6 Οκτωβρίου (Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι), αλλά και της Κεντρικής Σκηνής (Με δύναμη από την Κηφισιά), που τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Δεκεμβρίου. «Η χρονιά ξεκίνησε με αγώνα δρόμου για το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος και συνεχίζουμε με τις παραστάσεις σε σκηνοθεσία, Κων/νου Ντέλλα (σ.σ. Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα), προετοιμάζοντας παράλληλα και την Εναλλακτική Σκηνή», ανέφερε ο κ. Τάτσης, προσθέτοντας πως θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για ενήλικες και εφήβους, ενώ δρομολογείται και η μετάκληση σπουδαίων παραστάσεων στη Λάρισα.

«Ο ρόλος μου είναι να συνδράμω στο έργο του Ορέστη Τάτση», ξεκαθάρισε ο κ. Λαζόπουλος, κάνοντας γνωστή πρόταση παραγωγής για τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη και υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος του θα είναι συμβουλευτικός, τονίζοντας ταυτόχρονα πως είναι σημαντικό να κινητοποιηθεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και τα νέα παιδιά με αγάπη στην Τέχνη, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, χαρακτηρίζοντας “καλλιτεχνικό διαμάντι” το Θεσσαλικό Θέατρο.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο