Larissa, GR
31°
Partly Cloudy
19h20h21h22h23h
28°C
27°C
25°C
24°C
23°C
Search
Close this search box.

“Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια”: Μια ξεχωριστή βραδιά για την σπουδαία ερμηνεύτρια στο ΔΩΛ

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το περιοδικό wish, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργάνωσαν σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην πρωτότυπη βιογραφία της Μαρινέλλας, της μεγαλύτερης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, που συνέθεσε ο Γιάννης Ξανθούλης με τον τίτλο «Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια».

 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μιλώντας για το βιβλίο και την παρουσία της στη Λάρισα δήλωσε συγκινημένη και τόνισε ότι “θα βρείτε πάρα πολλά πράγματα στο βιβλίο και για την Λάρισα γιατί και εδώ είχα ωραίες αναμνήσεις” σημείωσε.

Με οδηγό κοινές τους και μη αναμνήσεις η καλλιτέχνιδα και ο συγγραφέας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και δημιούργησαν κάτι πολύ περισσότερο από μια συνηθισμένη βιογραφία.

Όπως ανέφερε και ο Γιάννης Ξανθούλης “είναι μία ανορθόδοξη βιογραφία. Είναι σα να έγραφα ένα μυθιστόρημα και έτσι ακριβώς προσπάθησα να δώσω μία παραμυθένια μορφή”.

Το βιβλίο αποτελεί μια εξιστόρηση της πορείας της Μαρινέλλας, από την παιδική της ηλικία μέχρι και σήμερα, μέσα από το πρίσμα της διεισδυτικής ματιάς του συγγραφέα το οποίο έγινε μετά από “35 μεσημεριανές συναντήσεις” υπογράμμισε ο κ. Ξανθούλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Ξανθούλης συνομίλησαν με αφορμή το βιβλίο και με το λαρισαϊκό κοινό που γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

Συντόνισε τη συζήτηση ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Κίττας και εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού.

Διαβάστε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο