Larissa, GR
26°
Partly Cloudy
22h23h0h1h2h
23°C
23°C
23°C
23°C
22°C
Search
Close this search box.

Με μεγάλη επιτυχία κινείται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας “Κοιλάδα των Τεμπών”

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την επωνυμία «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου. Φέτος συμμετέχουν οι χώρες της Ρουμανίας και της Πολωνίας, χώρες με βαθιές ρίζες στην παράδοση και τη λαογραφία όπως το καταδεικνύουν με τις εμφανίσεις τους και οι ομάδες που συμμετέχουν.

Οι χώρες που συμμετέχουν διαμένουν και σιτίζονται σε εγκαταστάσεις του Μακρυχωρίου. Μια διαδικασία που στηρίζεται αποκλειστικά στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, στην ΑΓΑΠΗ για ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Αρχές και Αξίες που δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν σήμερα. Γυναίκες και παιδιά του Συλλόγου, σύσσωμοι, συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.

Στις 8 το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή των ξένων αποστολών στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, με κεράσματα και τοπικά εδέσματα, όπως συνηθίζεται στην ελληνική φιλοξενία. Εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου καλωσόρισε τις ξένες αποστολές η πρόεδρος κ. Δήμητρα Τάσιου, τα μέλη του Δ.Σ. Μουρτζίλα Βάγια, Τόπη Ραφαέλα και Πουτσιάκα Πόπη, εκπρόσωποι των χορευτικών ομάδων του Συλλόγου και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Βαγγέλης Μάγειρας.

Λίγο αργότερα, στην πλατεία του Μακρυχωρίου, οι ομάδες που συμμετέχουν στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια των χωρών, γνωρίζοντας έτσι την παράδοση και τα ήθη και τα έθιμα της κάθε χώρας. Μέσα σε κλίμα χαράς και γέλιου. Ακολούθησαν τα εργαστήρια χορού με συγκινητική συμμετοχή όλων των ομάδων. Γέμισε η πλατεία. Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν, έμαθαν και χόρεψαν χορούς των χωρών που συμμετέχουν. Αυτό, που είναι η πεμπτουσία, αλλά και η μεγάλη, ουσιώδης πλευρά αυτού του φεστιβάλ, που γίνεται στα πλαίσια της παράδοσης και της πραγματικής στόχευσης αυτών των διεθνών συναντήσεων. Να συναντήσουν, να ζήσουν, να ανταλλάξουν οι νέοι – και όχι μόνο – την παράδοση και τον πολιτισμό της κάθε χώρας βιωματικά.

Σάββατο 13/7 το πρωΐ, οι ομάδες επισκέφθηκαν τη Ραψάνη και ενημερώθηκαν για την τοπική οινοποΐα.

Το βράδυ του Σαββάτου οι φιλοξενούμενες ομάδες παρουσίασαν χορούς στη Σπηλιά, όπου πραγματικά ο χώρος πλημμύρισε από θεατές.

Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι οι χορευτικές ομάδες βρέθηκαν στην Καλλιπεύκη και συγκεκριμμένα στη θέση “ΠΑΤΩΜΕΝΗ”, όπου εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό κάλλος της περιοχής. Ακολούθησαν εμφανίσεις των χορευτικών ομάδων της

Ρουμανίας, της Πολωνίας και του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου σε ένα πραγματικά δροσερό περιβάλλον και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σήμερα Δευτέρα, στις 8 το απόγευμα, οι αποστολές θα επισκεφθούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη συνέχεια με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων της κάθε χώρας θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου και θα παρουσιάσουν χορούς.

Αύριο Τρίτη 16/7 το πρωΐ, οι αποστολές θα γίνουν δεκτές από το δήμαρχο του Δήμου Τεμπών κ. Μανώλη Γεώργιο, όπου η βοήθεια, η στήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Τεμπών είναι αμέριστη.

Ενώ το βράδυ της Τρίτης, 9 ή ώρα, είναι η λήξη του πενθήμερου Διεθνούς φεστιβάλ “ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ” με τη μεγάλη εκδήλωση στο βοηθητικό γήπεδο Μακρυχωρίου με την παρουσίαση όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και στη συνέχεια γλέντι με την ορχήστρα του Αντώνη Κυρίτση.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας “ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την επιμέλεια των χορών και του προγράμματος έχει ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.

Μοιράσου το άρθρο