Η ανακάλυψη των «εγγενών» κινητικών δυνατοτήτων, η εξέλιξή τους σε χορευτικές φράσεις, θραύσματα ή ιστορίες, η οργανική τοποθέτηση στον χώρο, η αλληλεπίδραση με την ομάδα, η δημιουργική έκφραση, είναι οι στόχοι του μαθήματος σύγχρονου χορού, ειδικά για ενήλικες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 15.30 -16.30 (μάθημα γνωριμίας την Τρίτη 26 Οκτωβρίου).
Διδάσκει η Αθηνά Μανώλη
Χοροθεραπεία για όλους!
Επίσης, στο πρόγραμμα της Σχολής εντάσσεται τμήμα χοροθεραπείας με ανοιχτή απεύθυνση, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ώρα 15.30 -16.30 (μάθημα γνωριμίας την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου).
Με βασικά εργαλεία τον χορό και τη φαντασία, στόχος του μαθήματος είναι η εξισορρόπηση και αποκατάσταση της ενέργειας και των συναισθημάτων.
Θα χρησιμοποιηθούν πολλά και διαφορετικά είδη χορού, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, ώστε ο καθένας μέσω της κινητικής ελευθερίας να μπορέσει να αποκαταστήσει ή να βαθύνει τη σχέση με τον εαυτό του και κατ’ επέκταση με το σύνολο. Διδάσκει η Αθηνά Μανώλη
Η διδάσκουσα
Η Αθηνά Μανώλη μεγάλωσε στη Λάρισα και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους καθηγητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ άλλων τους Ζουζού Νικολούδη, Ντόρα Τσάτσου, Μαρία Χορς, Μαρία Κυνηγού και Γιάννη Μέτση.
Ασχολήθηκε με διαφορετικά είδη χορού και πολεμικές τέχνες, δίνοντας έμφαση στο ερευνητικό κομμάτι της κίνησης και προσδιορίζοντας τον χορό ως θεραπευτικό μέσο, παρακολουθώντας τον αντίστοιχο κλάδο της χοροθεραπείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μετρά σημαντικές συμμετοχές σε ομάδες χορού (Αμάλγαμα, Αλλού Εδώ Παντού κ.α.), ενώ ξεχωρίζει την παρουσία της στο μνημείο του σύγχρονου χορού, τη «Judson Church» της Ν. Υόρκης.
Η αξία της μουσικής αγωγής και η σύνδεσή της με τον χορό, την ώθησε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής στο ΕΚΠΑ, χρησιμοποιώντας το ως διδακτικό εργαλείο.
Η διδακτική της πορεία ξεκίνησε το 2000 σε αναγνωρισμένες σχολές χορού και ΙΕΚ της Αθήνας και κορυφώνεται το 2015 με τη συνεργασία της στην Ανώτερη Επαγγελματική Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.
Συνεργάστηκε για πέντε έτη με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (ΠΓΣ), όπου συνέβαλε ως διευθύντρια τμημάτων γυμναστικής ενηλίκων, διδάσκοντας μεταξύ άλλων Pilates, Tai-Chi, Movement Research και κινησιοθεραπεία.
Υπήρξε η Καλλιτεχνική Προπονήτρια του αγωνιστικού τμήματος ενόργανης και δημιούργησε εκ νέου τμήματα μπαλέτου όπου ήταν υπεύθυνη για την προετοιμασία μαθητών για τα ‘φυτώρια’ της Κ.Σ.Ο.Τ.
Συνεργάστηκε με γιατρούς, παιδοψυχίατρους, διατροφολόγους και φυσικοθεραπευτές, διοργανώνοντας σεμινάρια για γονείς, μαθητές, καθηγητές και αθλητές, τοποθετώντας τον χορό πάντοτε ως μέσο θεραπείας.
Δούλεψε με ηθοποιούς και επιμελήθηκε παραστάσεις χορού και θεάτρου σε κίνηση, σκηνικά, και κοστούμια.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού ‘in actu’ όπου δραστηριοποιείται ως χορογράφος. Το 2018 εντάχθηκε στην καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ομάδα του Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου ΣΜουΘ, συμβάλλοντας στη δημιουργία πρωτότυπων έργων και τη δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, καθημερινά ώρες 15.30-20.30, τηλέφωνο 2410256464.