Larissa, GR
20°
Cloudy
17h18h19h20h21h
20°C
19°C
17°C
16°C
16°C
Search
Close this search box.

Ξεκινάει σήμερα το φεστιβάλ Open Nights με θέμα τη Γη, στον Μύλο του Παππά

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στις 19:30, το 9ο διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό Φεστιβάλ OPEN NIGHTS στον Μύλο του Παππά, με θέμα τη ΓΗ,  από την ομάδα OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εικαστικά έργα, χορό, προβολές, μουσική, διαδραστικά projects, εργαστήρια και διαλέξεις.. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα για σήμερα και αύριο έχει ως εξής:

Μύλος του Παππά (κεντρικό κτίριο, κτίριο σεμιναρίων, εξωτερικοί χώροι)

18:00 – 22.00 BAZAAR δημιουργών και παραγωγών.

19:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ FESTIVAL

Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων σε ένα ρεπερτόριο για τη ΓΗ.

Performance Χορού: «for them it is the sama» Kαλλιτεχνική έρευνα – Χορογραφία – Ερμηνεία – Ενδυματολογική Επιμέλεια: Δέσποινα Καπουλίτσα, Μουσική σύνθεση: Harry Elektron (Θεσσαλονικη).

Location Performance: «Threads»: Έλενα Φακή (Λάρισα/Βερολίνο).

Εικαστική Performance: «Comfort Cell»:  Bodarch – Petros Petrou + Stella Chatzipanayotou (Αθήνα).

Με την Performance Χορού «Stelar», θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024,  στις 20:00 στον Μύλο του Παππά, το 9ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS.  Στο «Stelar», μια χορογραφία και μουσική του Κωνσταντίνου Γεράρδου, εξερευνάται ο μοναδικός δεσμός ανάμεσα στη μητέρα και την κόρη μέσα από τον χορό. Χορεύουν η Πέπη Κέη και η Στέλλα Κέη Γεράρδου. Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος της ομάδας χορού VIS MOTRIX. Χορογραφεί, διδάσκει και οργανώνει σεμινάρια χορού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Πέπη Κέη ειναι χορεύτρια, μέλος της ομάδας και η Στέλλα η κόρη τους.


Αμέσως μετά την performance χορού θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη – συζήτηση με θέμα: «Μάνα Γη». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ψυχαναλυτής Τρύφωνας Ζαχαριάδης και ο ψυχοθεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης. Η διάλεξη οργανώνεται σε συνεργασία με το ΝΗΜΑ. Το σώμα είναι σαν τη γη, είναι από μόνο του τόπος. Ο τόπος της δημιουργικότητάς μας συναντάται στον εαυτό μας. Η γη, ο τόπος που μας γέννησε, κουβαλά συνθέσεις και αντιθέσεις και ως μάνα μάς εντάσσει σε μια κυκλικότητα ενός συμβολικού θανάτου και μιας συμβολικής αναγέννησης.

Τέλος, στις 22:00, στο Μπαράκι του Μύλου θα ξεδιπλώσει τις υπέροχες μουσικές του ο Χρήστος Λαχανάς με Dj set.

Το 9ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS είναι αφιερωμένο στη ΓΗ και θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Έχει ως βάση του τον Μύλο του Παππά, τον πρότυπο χώρο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην καρδιά της πόλης, ενώ δράσεις του πραγματοποιούνται, επίσης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το WISEDOG, το καφενείο «η ΓΗ», το «Μπαράκι του Μύλου» και «στο Περίπου».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ:

https://www.opennightsfestival.com/

https://facebook.com/events/s/open-nights-festival-vol9/1246298129836614/

Μοιράσου το άρθρο