Larissa, GR
13°
Fair
1h2h3h4h5h
12°C
11°C
10°C
9°C
8°C
Search
Close this search box.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος στα Λαρισινά: “Aκούγοντας τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια να μιλάει για τους στίχους μας ίσως κάτι καλό να κάναμε”

Συνέντευξη στον Απόστολο Παπαδόπουλο

 

Χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ο Δημήτρης Μεντζέλος;

Αντικειμενικά όχι, αλλά επειδή ίσως μας διαβάζουν και νεότερα σε ηλικία άτομα που έχουν ακόμα μια επιδερμική σχέση με την μουσική, ας τις κάνουμε.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος ή αλλιώς Δέλτα Μι είναι ράπερ ο οποίος στην ουσία μαζί με τον Μιθριδάτη και τον Πρύτανη ως συνοδοιπόρους, το μακρινό πλέον 1996, έφτιαξαν το συγκρότημα Ημισκούμπρια για το οποίο – ανεξάρτητα του τι μουσική προτιμάει – δεν γίνεται να μην έχει ακούσει κάποιος.

Και η αλήθεια είναι ότι ως φαν των Ημισκουμπρίων από τα παλιά – ήθελα να τον ρωτήσω εκατοντάδες πράγματα, αλλά επειδή ο χρόνος του ήταν αρκετά περιορισμένος την βραδιά που ήρθε για συναυλία στο Skyland, αρκεστήκαμε στα βασικά.

Μεταξύ άλλων μας λέει για το πώς βλέπει την hip hop σκηνή σήμερα, για την σχέση του με την Λάρισα, για το τι κάνει αυτή την περίοδο, για την κληρονομιά που άφησαν τα Ημισκούμπρια, και για το αν υπάρχει πιθανότητα να τους δούμε πάλι μαζί (επαν)ενωμένους ενόψει των 30 χρόνων… επιτυχιών που έρχονται το 2026.

 

Δημήτρη έχεις έρθει ξανά στην Λάρισα ή πρώτη φορά;

 

Με τα Ημισκούμπρια αρκετές. Δεν τις έχω μετρήσει. Μόνος έχω έρθει ξανά δυο φορές για dj set.

 

 

Με τι ακριβώς ασχολείσαι αυτή την περίοδο μουσικά;

 

Αυτή την περίοδο έχω στήσει μια μπάντα τους “Dimitris Mentzelos & Catsndogs Band” και φτιάχνουμε νέα κομμάτια. Ήδη κυκλοφορούν τα “Γιαρουμπι” (παραδοσιακό μικρασιάτικο με στοιχεία rock και hip hop) , “Μαραμπού” (το ποίημα του Νίκου Καββαδία σε ραπαριστή μορφή) και το “Η ζωή είναι γυναίκα” διασκευή του παλιού κομματιού της Ελένης Δήμου, με την ίδια την Ελένη Δήμου να το ξαναλέει). Έρχονται νέα κομμάτια πολύ σύντομα.

 

 

Προσωπικά μου άφησε πολύ καλή εντύπωση το τραγούδι “Μαραμπού” και το ότι ραπάρεις στους στίχους του Καββαδία, ετοιμάζεις κι άλλα παρόμοια με λόγια ποιητών;

 

Θα ήταν μια υπέροχη ιδέα να γίνει κάτι τέτοιο. Αν γίνει θα σου δώσω τα credits για την ιδέα.

 

Πως κρίνεις την hip hop σκηνή σήμερα;

 

Υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες που είναι εξαιρετικοί όπως πχ ο Bloody Hawk και άλλοι πολλοί. Προσπαθώ να παρακολουθώ τα καινούργια αλλά τις περισσότερες φορές έρχεται ο Ice Cube στον ύπνο μου και με επαναφέρει στην τάξη (χαχαχα).

 

 

Έχεις παρατηρήσει συγκροτήματα να προσπαθούν να αντιγράψουν τα Ημισκούμπρια όλα αυτά τα χρόνια; Το θεωρείς καλό ή κακό;

 

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Όποιος το κάνει θα με κάνει πολύ χαρούμενο και θα συνεργαστώ κι εγώ μαζί του.

 

 

Για την trap και όλα αυτά που εκπροσωπεί και προβάλει τι άποψη έχεις;

 

Δεν ανήκει στην αισθητική μου. Θα δείξει ο χρόνος. Δεν είμαι κάποιος εγώ που θα κρίνει τους άλλους. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει κριτική σε κανέναν. Μόνο σε νοοτροπίες. (Χαχαχα).

 

Με τον αρχισυντάκτη του “Λαρισινά” Απόστολο Παπαδόπουλο

 

Τι πιστεύεις ότι πέτυχαν τόσα χρόνια τα Hμισκούμπρια με τους στίχους και την μουσική τους, που είναι και σατιρικός είναι και διδακτικός

 

Τα Ημισκούμπρια ήταν τρία παιδιά με αγάπη στη μουσική που ξεκίνησαν με μόνη φιλοδοξία να βγάλουν ένα δίσκο και μετά να πάνε σπίτι τους. Ο κόσμος είχε άλλη άποψη. Έτσι τόσα χρόνια πέρασαν και ακόμη ο κόσμος τραγουδάει τους στίχους μας που αυτό που έκαναν ήταν να σατιρίζουν νοοτροπίες που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να αλλάξουν. Δεν είμαι κάποιος αναλυτής για να σου πω τι πετύχαμε με τους στίχους μας. Δεν υπήρχε κάποιος σκοπός. Απλά ακούγοντας τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια να μιλάει για τους στίχους μας ίσως κάτι καλό να κάναμε.

 

 

Τέλος τι έχει συμβεί με τα Ημισκούμπρια; Θα σας δούμε ξανά μαζί με τον Μιθριδάτη και τον Πρύτανη στην σκηνή;

 

Τα Ημισκούμπρια έκαναν την πορεία τους και έγραψαν την ιστορία τους. Τωρα κινούμαστε όλοι σόλο. Θα δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον.

Μοιράσου το άρθρο

Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει κριτική σε κανέναν, μόνο σε νοοτροπίες