Ο εικαστικός Μιχαήλ Βακαλούλης και η ζωγράφος Ρέα Σπανού εκθέτουν έργα ζωγραφικής στην Διεθνής έκθεση καλλιτεχνών που φέρει τον τίτλο ΄΄Tearing and healing΄΄ στο Guiyang International Publishing Center στην πόλη της Guiyang στην Κίνα.
Η έκθεση υπό την διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας, (China Guizhou Economic and Cultural Promotion Association), καθώς και των China Tuyu Nanju Art Museum, Rainbow Bridge Belgrade LLC, θα εγκαινιαστεί στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 12 Νοεμβρίου.
Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος θα μιλήσει για την τέχνη συνολικά στην σύγχρονη Ελλάδα. Σε επιμέλεια Γιάννη Αργυριάδη, Νίκη Γκίζι και την συνεπιμέλεια της Liao Yuhui, 36 καλλιτέχνες από την Ελλάδα εκπροσωπούν το καλλιτεχνικό τους αφήγημα σε ένα χώρο υψηλής αρχιτεκτονικής που έχει μετατραπεί στο πιο ισχυρό σύμβολο αλλά και στο πιο εμβληματικό τοπόσημο της πόλης.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Αννα Μανουσοπούλου, Σύνι Βιζοβίτου, Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Αναστασία Χαλή, Αννα Μπότου, Αρης Στοίδης, Σύντθια Γεροβασιλείου, Δέσποινα Μπρόβα, Δήμητρα Δοξάκη, Ελένη Σιούστη, Γιάννης Αργυριάδης, Ιανά Κακαμπάντζε, Κατερίνα Μπουράτζη, Κατερίνα Δεληκοστίδου, Λιλίκα Αρνάκη, Ιωάννης Μακρής, Μαρία Δημόκα, Μαρία Παπανικολάου, Μερόπη Βερβέρη, Νικόλαος Μπαλτζής, Νίκος Κούκης, Ολυβία Υριακοπούλου, Ρέα Σπανού, Ρόζα Ζεινταν, Σίσσυ Καραδημητρίου, Σοφία Ζαράρη, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Θεόδωρος Γαλιγαλίδης, Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas), Bασίλης Βαρσακέλης, Ζέφη Τηφτηκτσόγλου, Σταματία Μυλωνά, Catheline Van Branden, Jutta Smith και Lee Wells.
Στόχος των επιμελητών μετά την πρόταση του Υπουργείου είναι η αποτελεσματική διεθνής προβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών και η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.
Η Τέχνη και η Γραφή, το Μάτι και το Πνεύμα σε μια αμφίπλευρη διάδραση δημιουργούν ποικίλες συμπράξεις.