Larissa, GR
20°
Fair
23h0h1h2h3h
18°C
18°C
17°C
16°C
16°C
Search
Close this search box.

Πανδαισία χρωμάτων και κόμιξ στον Μύλο του Παππά – ‘Ανοιξε τις πύλες του το 6ο LAComicsFestival (φωτο)

Για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Λάρισας η μεγάλη γιορτή του κόμιξ είναι γεγονός. Το LAComicsFestival, άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής τις πύλες του για 6η χρονιά στον Μύλο του Παππά και πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να θαυμάσει τα δεκάδες περίπτερα με σχέδια και κόμιξ του κάθε δημιουργού. 

Στο φεστιβάλ δίνουν το παρόν 130 καλλιτέχνες στο Artist Alley, ενώ υπάρχουν δωρεάν μουσικά lives & raps, graffiti στον προαύλιο χώρο του κτηρίου αλλά και έξω απ’ αυτό, διάφορες ομιλίες / εργαστήρια / παρουσιάσεις, stand up comedy, animations και πολλά πολλά ακόμα.

Επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο Santiago Oliveros γνωστός και ως Sako Asko, Κολομβιανός καλλιτέχνης και εικονογράφος. Η ακαδημαϊκή του κατάρτιση και το πάθος του για το σχέδιο, έχουν γίνει η βάση για μια μοναδική και συγκεκριμένη εικονογραφική γλώσσα, δημιουργώντας και γεννώντας έναν μικρό κόσμο από ανέκδοτες χρονογραφίες και αινιγματικούς μύθους. Ενώ ο Μέλανδρος Γκανάς, εκ μέρους του Συλλόγου Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου, σημείωσε με έμφαση πως το Φεστιβάλ έχει πλέον αγκαλιαστεί από τον κόσμο της Λάρισας, ο οποίος θα δει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα αυτό το τριήμερο. “Δουλεύουμε μεθοδικά και οι καλλιτέχνες που φιλοξενούμε μας φέρνουν άλλους κάθε χρόνο” σημείωσε ο ίδιος χαρακτηρστικά.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Α.Π.

Μοιράσου το άρθρο