Larissa, GR
20°
Mostly Cloudy
15h16h17h18h19h
20°C
20°C
19°C
18°C
17°C
Search
Close this search box.

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Λεωνίδα Παπασωτηρίου “Το Ταξίδι του Ήλιου” στην Λάρισα

Το Σχολείο Αστρονομίας ΕΝΑΣΤΡΟΝ, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ και το βιβλιοπωλείο “Bla bla” παρουσιάζουν το βιβλίο του Λεωνίδα Παπασωτηρίου “Το Ταξίδι του Ήλιου” στη Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST (Τριπόλεως & Βαλτετσίου), την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024, στις 7:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιώργος Μπιρσιάνης από το Σχολείο Αστρονομίας και ο συγγραφέας, ενώ ο φυσικός Ιωάννης Χουινάβας, από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας θα μιλήσει για τον “Ήλιο – το Άστρο μας”. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Ο συγγραφέας είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, με πολυετή εμπειρία στην παρατήρηση του έναστρου ουρανού και με βαθιά γνώση σε πολλά θέματα της αστρονομίας. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του είναι η εκλαΐκευση και η όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας, καθώς και η παρατήρηση και καταγραφή ηλιακών εκλείψεων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μεταφέρει στο κοινό τις εμπειρίες του από τις εκλείψεις του Ήλιου, που έχει παρατηρήσει και ιδιαίτερα από την τελευταία, τον περασμένο Απρίλιο στο Μεξικό. Στο βιβλίο του “Το Ταξίδι του Ήλιου” μας ξεναγεί στο θαυμαστό κόσμο της αστρονομίας, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας, ακολουθώντας τον Ήλιο στο ταξίδι του γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας, διαρκείας 225 εκατομμυρίων ετών.

 

Μοιράσου το άρθρο