Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin και Fr. Liszt θα ερμηνεύσει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα νυχτερινά Op.9 Nr 1 και Op.9 Nr 2, την Fantasie-Impromptu, το δεύτερο σκέρτσο Op.31, την «Ηρωική» Πολωνέζα Op. 53 του Fr. Chopin και την “Valee d’ Obermann” και 15η Ουγγρική Ραψωδία “Rakoczi-Marsch” του Fr. Liszt.
Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.
Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές – μαθητές 5 ευρώ.
*Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Ωδείου. Απαραίτητη προσκόμιση self test 24 ωρών για ανήλικους 4-17 ετών. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης και ταυτότητας.
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Η προπώληση στο viva θα ισχύει μέχρι τις 4/12/2021 στις 08:00το πρωί.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, την ημέρα της συναυλίας, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, η προσέλευση κοινού και το ταμείο θα ξεκινήσει στις 18:00.
Ο Χρήστος Κτιστάκης γεννήθηκε στη Λάρισα.
Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο ΔΩΛ όπου απέκτησε με άριστα τα πτυχία: αρμονίας, ενοργάνωσης, αντίστιξης, φούγκας, και δίπλωμα σύνθεσης.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο μουσικής και θεάτρου στο Saarland Saarbrucken της Γερμανίας, όπου περάτωσε με άριστα το σολιστικό και μεταπτυχιακό ειδίκευσης πιάνου με την Prof. Kristin Merscher και μεταπτυχιακό διεύθυνσης ορχήστρας, επίσης με άριστα, με τον Prof. Max Pommer.
Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει διακριθεί ως πιανίστας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή με μουσική δωματίου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.
Το 1996 του απονεμήθηκε το βραβείο DAAD του Πανεπιστημίου του Saarland και ηχογράφησε πολλές φορές για το Γερμανικό ραδιόφωνο.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας, διηύθυνε τη μικτή χορωδία του Schafbrucke από το 1992 έως το 1998, την παιδική χορωδία του Bischmisheim από το 1995 έως το 1998 και ίδρυσε το 1996 την Polyphonia Vocale (μικτή χορωδία αποτελούμενη από σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Saarbrucken) με έργα κυρίως a cappela.
Έγραψε σκηνική μουσική για είκοσι πέντε θεατρικά έργα και musicals στην Ελλάδα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Σ.ΜΟΥ.Θ.) και στη Γερμανία.
Συνιδρυτής του Σ.ΜΟΥ.Θ. (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου), είναι μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας από το 2000, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου από το 2002, του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας από το 2006, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τυρνάβου από το 2007-2011, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών από τον Σεπτέμβριο του 2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2016 μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας και μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.
Διεύθυνε την Σ.Ο.Λ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2004 στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών, την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Ηρώδειο στην έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών το 2005, την συμφωνική ορχήστρα του Galati (Ρουμανία), την Ορχήστρα όπερας της Constanta (Ρουμανία) και εμφανίστηκε διευθύνοντας όπερες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.