Larissa, GR
14°
Partly Cloudy
23h0h1h2h3h
15°C
15°C
17°C
17°C
16°C
Search
Close this search box.

Σαρακοστιανός χαλβάς από την Βικτώρια

Γνωστός και ως ο «χαλβάς του μπακάλη», λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται σε όλα τα παντοπωλεία και πλέον καταστήματα με είδη delicatessen αλλά και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο σησαμένιος χαλβάς έχει μαστιχώδη υφή, ενώ αποτελείται από ταχίνι (πολτός σησαμιού) συνδυασμένο με σιρόπι ζάχαρης, μέλι ή πετιμέζι.
Σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή, την οποία ολοκληρώσαμε μετά από πολλές δοκιμές και προσθέτοντας μικρές, δικές μας πινελιές φυσικά.
Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη, με λίγα υλικά και το κυριότερο χωρίς ζάχαρη.
Με το χαλβά μας θα κλέψετε τις εντυπώσεις στο σαρακοστιανό σας τραπέζι.


Υλικά:
2 φλυτζάνια σουσάμι
1 φλυτζάνι μέλι
1 εκχύλισμα βανίλιας
4 κ. σ. κακάο
5 κ. σ. ταχίνι
2 κ. σ. ταχίνι κακάο


Εκτέλεση:
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το μέλι, το σουσάμι, τη βανίλια, το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το χαλβά σε 2 μέρη και στο 1 μέρος ρίχνουμε το κακάο και το ταχίνι κακάο και ζυμώνουμε καλά το χαλβά μέχρι να ομογενοποιηθει το μίγμα.
Τέλος, παίρνουμε μία φόρμα, στρώνουμε πρώτα τον σκέτο χαλβά, από πάνω ρίχνουμε αυτόν με το κακάο, τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μόλις σφίξει τον ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
Εάν θέλουμε το χαλβά μας πιο άγλυκο τότε βάζουμε 1 κ. σ. ταχίνι κακάο

Καλή σας απόλαυση και καλή Σαρακοστή!

Ακολουθήστε τις συνταγές της Βικτώριας ΕΔΩ

Μοιράσου το άρθρο