Τι είναι το beadweaving (χαντροϋφαντική): Θεωρείται ως η πιο δημοφιλής μορφή faux κοσμήματος παγκοσμίως. Ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο και θεωρήθηκε ιερή τεχνική. Οι δύο μεγάλες σχολές είναι η αμερικάνικη (γεωμετρική) και η ρώσικη (ρεαλιστική)
Τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται είναι η πετονιά και η βελόνα beadweaving, ενώ τα υλικά είναι τσέχικα κρύσταλλα, κρύσταλλα Swarovski, καθώς και ειδικές γυάλινες χάντρες Ιαπωνίας.
Με 7 βασικές τεχνικές δημιουργούνται δισδιάστατα και τρισδιάστατα κοσμήματα ακριβείας.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 40 ώρες για αρχάριους και 55-60 ώρες για προχωρημένους.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξεχωρίσουν στον χώρο του κοσμήματος, αρχάριους και προχωρημένους, χομπίστες και επαγγελματίες, αποκτώντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί το επάγγελμα του σχεδιαστή κοσμημάτων σε σχεδιασμό, παρουσίαση και κοστολόγηση.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με μία καινοτόμο, για τα ελληνικά δεδομένα, τεχνική κοσμήματος και να είναι σε θέση να ξεχωρίσουν με τις δημιουργίες τους στον χώρο του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο:6972318974 και στο e-mail:xeiropoiimata2@gmail.com.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα (ολιγομελή τμήματα, μάσκες, αποστάσεις). Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Βιογραφικό
Ο Χρίστος Ανδρικάς είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Berkeley, USA με ειδίκευση το κόσμημα (2007). Εργάστηκε ως λέκτορας στο Berkeley διδάσκοντας την τεχνική Beadweaving στο κόσμημα (2007-2008).
Στην Ελλάδα ήρθε το 2011 και από τότε διατηρεί επαγγελματικό χώρο/ατελιέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εργαστεί ως καθηγητής κοσμήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης (2018-2020) καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς ανά την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικές διεθνείς συνεργασίες του είναι για τον οίκο BULGARI (2008), την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος Aerosmith (2011), την πασαρέλα του Βέλγου σχεδιαστή ρούχων Dries Van Noten (2017), ενώ βραβευμένο κόσμημά του βρίσκεται στην εμπορική έκθεση του ΜΟΜΑ στη Νέα Υόρκη.
Είναι ο μοναδικός καθηγητής των τεχνικών beadweaving στο κόσμημα στην Ελλάδα και παγκοσμίως θεωρείται ένας από τους 500 masters στο είδος.