Larissa, GR
32°
Fair
18h19h20h21h22h
30°C
28°C
27°C
25°C
24°C
Search
Close this search box.

“Φτυστός ο μακαρίτης”: Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων από την Ερασιτεχνική Σκηνή “Ανδρέας Τσατσαρής”

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024  ξεκινά ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων για την Ερασιτεχνική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής» με την κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη «Φτυστός ο μακαρίτης», και θα συνεχιστεί στις 16, 17, 18 και 19 Μαΐου 2024. Ώρα έναρξης των παραστάσεων 21.15 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας (Έναντι gea-Νεάπολη).

Ο πρώτος κύκλος παραστάσεων έκλεισε με μεγάλη επιτυχία αφού η ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού της Λάρισας ήταν ενθουσιώδης. Το πηγαίο γέλιο, το έντονο χειροκρότημα και οι θετικές κριτικές από τους θεατές δεν έλειψαν.

Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία που κρατάει το κοινό σε αγωνία για το μυστικό ή ίσως καλύτερα την κατάρα της οικογένειας Μπεζενόγλου, που περνάει από γενιά σε γενιά.

Επί σκηνής;

Μια γέννα, αλλά και μια κηδεία, απόπειρες… αυτοκτονίας, αλλά κυρίως πολύ γέλιο. Το έργο είναι μια σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, από τις αρχές  του προηγούμενου αιώνα  μέχρι και σήμερα, με στοιχεία φαρσοκωμωδίας.

Μέσα από την πλοκή ο θεατής αναγνωρίζει τα κακώς κείμενα σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. Το έργο γράφτηκε το 2012 όταν η οικονομική κρίση κυριαρχούσε και ταλάνισε όλη την Ελλάδα. Τα πρόσωπα του έργου είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε κρίση που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν.

Η λυτρωτική φράση, «Φτυστός ο μακαρίτης», στο τέλος κάθε σκηνής μεταδίδει το φταίξιμο στην κληρονομικότητα και μόνο! Στην ουσία όμως καταδεικνύει το αντίθετο. Την αλήθεια και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας με την ηθική της, τα κρυμμένα ερωτικά πάθη, την διακωμώδηση του θανάτου, την ερωτική ταυτότητα, την δημοσιογραφική και πολιτική διαφθορά.

Μοιράσου το άρθρο