Larissa, GR
24°
Mostly Cloudy
19h20h21h22h23h
23°C
21°C
19°C
19°C
18°C
Search
Close this search box.

“Χρωματιστές Παλέτες – Κεραμικές Γλυφίδες”: Λαμπρά εγκαίνια από το Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης

Εγκαινιάστηκε σήμερα η έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα, παρουσία δεκάδων μαθητών και τοπικών φορέων.

Φέτος, η έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Χρωματιστές Παλέτες-Κεραμικές Γλυφίδες». Θα περιλαμβάνει περί τα 250 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα), παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και έργα κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα).

Στο Εργαστήρι του Δήμου συμμετέχουν κάθε χρόνο 400 μαθητές, σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της ομιλίας του στα εγκαίνια της έκθεσης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του τόσο για την έκθεση όσο και για τη λειτουργία του Εργαστηρίου.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακθήκης Λάρισας Κατερίνα Κόσσυβα, στον χαιρετισμό της, προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό έργων το τελευταίο τετράμηνο στην Πινακοθήκη.

Η επαφή των μαθητών με τη Συλλογή Κατσίγρα, τις περιοδικές εκθέσεις της Πινακοθήκης καθώς και με το χώρο καθαυτό λειτουργεί καταλυτικά στο φαντασιακό μικρόκοσμο των παιδιών και γόνιμα στις  εφηβικές ανησυχίες με αποτέλεσμα την αισθητική τους καλλιέργεια μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι.

Τα παιδιά με τη ζωγραφική και την κεραμική αφηγούνται ιστορίες, εκφράζουν συναισθήματα, μαθαίνουν τη χαρά της δημιουργίας.

Οι έφηβοι με τη σπουδή σε προτομές και συνθέσεις αντικειμένων, αναπτύσσουν δεξιότητες, ασκούνται στην παρατήρηση και την έρευνα, εξελίσσονται εποικοδομητικά.

Δείτε περισσότερα στο larissapress.gr

Μοιράσου το άρθρο