Larissa, GR
Mostly Cloudy
22h23h0h1h2h
9°C
9°C
8°C
8°C
8°C
Search
Close this search box.

Έρχεται η παράσταση “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” από το Θεσσαλικό Θέατρο την περίοδο των εορτών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για την πρεμιέρα της Κεντρικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, με το έργο του Άρθρουρ Μίλλερ “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν και σκηνοθεσία, Κώστα Τσιάνου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Ζιάκας και τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής.
Οι ηθοποιοί Νικόλας Γραμματικόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη, Θανάσης Ζέρβας, Μαρσέλα Λένα και Νίκος Πολοζιάνης εργάζονται πυρετωδώς υπό τις οδηγίες του Κώστα Τσιάνου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ειρήνη Ζγούρη.
Το καστ συμπληρώνουν ο Νίκος Γεωργάκης, υπεύθυνος παραγωγής και ο Μάκης Παπατριανταφύλλου, που κάνει τους φωτισμούς. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και οι παραστάσεις θα παίζονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

 

Η παράσταση: 

Ένα έργο ορόσημο της μεταπολεμικής Αμερικανικής δραματουργίας, το κλασσικό αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” (All my sons), θα παρουσιάσει το ֞Θεσσαλικό Θέατρο֦  στο ֞Θέατρο Κώστας Τσιάνος ֦ από τις 23 Δεκεμβρίου.

Το έργο γράφτηκε το 1946 και βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, η οποία δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα του Οχάιο.

Είναι η περίοδος που ֞ανθίζει֦  το αμερικάνικο όνειρο καθώς η χώρα εγκαθιδρύει την παγκόσμια κυριαρχία της. Ενώ χιλιάδες στρατιώτες θυσίασαν τη ζωή τους για να κερδηθεί ο πόλεμος και πολλές οικογένειες περιμένουν ακόμα τους αγνοούμενούς τους, οι πολεμοκάπηλοι έχουν πλουτίσει από την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας πατώντας πάνω σε πτώματα, και αναδεικνύονται πια ως η ιθύνουσα τάξη.

Μέσα σε αυτή την περίοδο και σ’ αυτό το κλίμα, ο Άρθουρ Μίλλερ τόλμησε με το  ֞Ήταν όλοι τους παιδιά μου֦  να αμφισβητήσει το  ֞αμερικάνικο όνειρο֦. Τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά για τις αντιφάσεις της αμερικανικής κοινωνίας. Για τον ιδεαλισμό όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν εναντίον του φασισμού και του κυνισμού αυτών που έχουν καπηλευτεί τη θυσία τους.

Το πάντα επίκαιρο, δυστυχώς, έργο του Μίλλερ έκανε πρεμιέρα στο ֞θέατρο Coromet֦  της Νέας Υόρκης στις 29 Ιανουαρίου 1947 σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία με πολλές σημαντικές διακρίσεις. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά την ίδια χρονιά από το  ֞Θέατρο Τέχνης ֦  σε σκηνοθεσία Καρόλου Κούν. Από τότε παρουσιάστε από πολλούς θιάσους και πάντα με μεγάλη επιτυχία.

Στην παράσταση του ֞Θεσσαλικού Θεάτρου֦  τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Νίκος Γραμματικόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη, Θανάσης Ζέρβας, Μαρσέλα Λένα και Νίκος Πολοζιάνης. Η μετάφραση είναι του Αλέξανδρου Κοέν, η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία του Κώστα Τσιάνου, το σκηνικό και τα κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα, η μουσική του Διονύση Τσακνή, οι φωτισμοί του Μάκη Παπατριανταφύλλου, βοηθός σκηνοθέτη η Ειρήνη Ζγούρη και υπεύθυνος παραγωγής ο Νίκος Γεωργάκης. Το σκηνικό κατασκεύασαν οι Χρήστος Καράκης, Βασίλης Τσιούτρας και τα κοστούμια η Νικολέτα Καΐση.

ΛΑΡΙΣΑ
Θέατρο “Κώστας Τσιάνος” (Μύλος του Παππά)
Παραστάσεις 23 – 25 – 26 – 27 – 28 -29 -30/12/2023 Ώρα 21.00,
1 – 2 – 3 – 4/1/2024 6/1/2024 Ώρα 21.00, 7/1/2024 Ώρα 19.00

Προπώληση εισιτηρίων από το more.gr

Μοιράσου το άρθρο