Larissa, GR
21°
Fair
16h17h18h19h20h
22°C
22°C
20°C
17°C
15°C
Search
Close this search box.

Με υψηλή συμμετοχή ξεκινά μεθαύριο στα Φάρσαλα το 7ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού “Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων”

Με πάνω από 130 συμμετοχές, ξεκινά μεθαύριο 24 Οκτωβρίου στα Φάρσαλα, το 7ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού «Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων». Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην περιφέρεια και όχι μόνον, που έχει καθιερωθεί στο πανελλαδικό σκακιστικό καλεντάρι, και διοργανώνεται από τον Σκακιστικό Σύλλογο Φαρσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων.

Το Τουρνουά που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα σε αίθουσα του φιλόξενου Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, προμηνύοντας συναρπαστικές αναμετρήσεις λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετεχόντων αθλητών.

Για την διοργάνωση μίλησαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Δήμος Δερέκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος σημείωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τον Δήμο Φαρσάλων και τον Σκακιστικό Σύλλογο Φαρσάλων διοργανώνουν ένα πανελλήνιο τουρνουά στην πόλη των Φαρσάλων, δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετάσχουν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα υψηλού επιπέδου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το σκάκι, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών που έγινε τον Μάρτιο στη Λάρισα με συμμετοχή πάνω από 800 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών Α’ Εθνικής που έγινε στα Τρίκαλα, με τη συμμετοχή 400 αθλητών όλων των ηλικιών και με το επικείμενο τουρνουά στα Φάρσαλα.

Θέλουμε να δείξουμε το δρόμο στα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν το πνεύμα και τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν τους Συλλόγους με την παρουσία τους. Παράλληλα, δημιουργούμε και μία εξωστρέφεια που επιστρέφει στην Περιφέρεια. Θέλω να συγχαρώ τον Σκακιστικό Σύλλογο και τον Δήμο Φαρσάλων, γι’ αυτή την ωραία πρωτοβουλία να πάμε το σκάκι και στην περιφέρεια. Έχει ανάγκη η περιφέρεια από τέτοιες διοργανώσεις».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, είπε τα εξής: «Τα Φάρσαλα όχι μόνον αγαπούν το σκάκι, αλλά έχουν έναν από τους πλέον δραστήριους και πολυάριθμους σκακιστικούς συλλόγους στην περιοχή. Το σκάκι είναι ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό παιχνίδι στρατηγικής που απαιτεί ταλέντο, οξυδέρκεια και καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαία προτερήματα όπως η πειθαρχία, η διαπαιδαγώγηση της θέλησης και της αντοχής και η μνήμη.

Θέλω να συγχαρώ τον πολυδραστήριο Σκακιστικό Σύλλογο Φαρσάλων για τα όσα προσφέρει και κυρίως γιατί δίνει στη νεολαία μας μία εναλλακτική, υγιή διέξοδο διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας, σ’ αυτούς τους γεμάτους στρεβλά πρότυπα, καιρούς που ζούμε.

Σε ότι αφορά τη διοργάνωση που και φέτος υποστηρίζουμε με θέρμη, είμαι πεπεισμένος πως θα είναι αντάξια των υψηλών προσδοκιών, βάζοντας τα Φάρσαλα στον πανελλήνιο σκακιστικό χάρτη με ένα σπουδαίο τουρνουά. Ένα τουρνουά που

δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από άλλα που διοργανώνονται από μεγαλύτερες πόλεις, πρωτεύουσες νομών.

Ταυτόχρονα όμως, θα αποτελέσει και μία τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, καθώς όπως πληροφορούμαι αυτές τις ημέρες, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου αναμένονται στα Φάρσαλα εκατοντάδες επισκέπτες.

Θέλω λοιπόν να καλέσω όλους όσους αγαπούν το σκάκι, αλλά κι εκείνους που θέλουν να το γνωρίσουν, να επισκεφθούν τα Φάρσαλα και να παρακολουθήσουν από κοντά τους συναρπαστικούς αγώνες που θα δοθούν.

Να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Σουλούκο και τον συντοπίτη πρόεδρο του Σκακιστικού Συλλόγου κ. Δήμο Δερέκα για τη συνεργασία. Γιατί μόνον με συνέργειες μπορούμε να πάμε μπροστά και να κάνουμε ωραία πράγματα. Καλή επιτυχία!»

Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Δήμος Δερέκας τόνισε τα εξής: «Από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου διοργανώνουμε το 7ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού «Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων». Είναι το πιο γλυκό τουρνουά σκακιού στον κόσμο, όπως είναι το σλόγκαν που το καθιέρωσε σαν θεσμό σε ολόκληρη την Ελληνική σκακιστική κοινότητα. Για πέντε ημέρες θα αγωνίζονται περίπου 130 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Έχουμε συμμετοχές απ’ όλες τις πόλεις, μέχρι και από τους Παξούς. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε κι ένα κορίτσι 11 ετών, η οποία ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν δυο χρόνια, την Μαριάντα Λάμπρου. Ο αριθμός των συμμετοχών μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερος αν είχαμε περισσότερα καταλύματα. Αυτός είναι ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης περαιτέρω της διοργάνωσης.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην αμέριστη στήριξη που μας δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Φαρσάλων. Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, όσο και ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σουλούκος, ο οποίος ανέλαβε όλες τις διοικητικές ενέργειες για την ενίσχυση της διοργάνωσης, έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα μας γι’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην πόλη μας.

Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε επίσης τους χορηγούς «Βαγγέλης Δρόσος Κατασκευαστική», «Χρήστος Τσαπραΐλης – Κρούστα», «Μεζεδοπωλείο Βασιλικός», «Χαλβάς Αρχοντή» και «Ντόπια Κρέατα Χατζημήτρος», οι οποίοι είναι συνεχώς δίπλα μας από τη μέρα που ξεκίνησε το 1ο τουρνουά της Γιορτής Χαλβά. Η ύπαρξη τέτοιων υγιών επιχειρήσεων που εμπιστεύονται και ενισχύουν τις προσπάθειες της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και πρακτική επιβεβαίωση για τα οφέλη τέτοιων διοργανώσεων στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας».

Μοιράσου το άρθρο