Η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει όποτε τι πιο δροσερό από μια τούρτα παγωτό φράουλα με το απογευματινό μας καφεδάκι ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.
Βάση:
1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
130 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Παγωτό φράουλα:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
270 γρ. φράουλες (περίπου 20-22 τμχ.)
Γαρνίρισμα:
φράουλες
2 λευκές κουβερτούρες των 125 γρ.
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας. Σε ένα σκεύος λιώνουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο. Μόλις λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε ένα αποσπώμενο τσέρκι.
Πολτοποιουμε τις φράουλες. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα υλικά του παγωτού εκτός από τις φράουλες και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα, περίπου 10′ λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φράουλα και ανακατεύουμε άλλα 2′ λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Όταν περάσει η ώρα, λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και απλώνουμε πολύ γρήγορα πάνω από την τούρτα μας καθώς παγώνει αμέσως. Στολίζουμε με φράουλα
Tips:
Εάν δε θέλετε να φτιάξετε τούρτα, μπορείτε να φτιάξετε σκέτο το παγωτό φράουλα
Εάν δεν σας αρέσει η φράουλα μπορείτε να πολτοποιήσετε 2 μπανάνες και να το προσθέσετε στο μείγμα μαζί με 2 κ.σ. μερέντα και να φτιάξετε είτε τούρτα μπανάνα – σοκολάτα είτε σκέτο παγωτό μπανάνα-σοκολάτα.
Καλή σας απόλαυση!